MedWatch

Shire samler F&U i biotekindustriens højborg

Den irske medicinalkoncern Shire og dets danske topchef Flemming Ørnskov har planer om at samle 3000 F&U-medarbejdere i to byer i Massachusetts – det vigtigste knudepunkt for den globale biotekindustri.

Flemming ØRnskov, CEO, direktør, Shire Pharmaceuticals
Foto: Shire/ PR

Den irske medicinalkoncern Shire Pharmaceuticals vil opruste og samle sine kræfter inden for forskning og udvikling i den amerikanske delstat Massachusetts, som er hjemsted til en lang række biotekvirksomheder og underafdelinger af store medicinalselskaber.

Det skriver det lokale medie Boston Globe.

Ifølge avisen vil Shire, som allerede er den næststørste arbejdsgiver for biotekindustrien i delstaten efter Sanofi Genzyme, samle sine mere end 3000 medarbejdere inden for forskning og udvikling ved to centre i byerne Cambridge og Lexington. På nuværende tidspunkt er de spredt rundt på en række faciliteter i Massachusetts.

Konsolideringen skal ske trinvist i løbet af de kommende fire år. Og herudover vil Shire flytte 100 forskerstillinger fra Østrig til Cambridge, ligesom man vil flytte sit amerikanske hovedkvarter fra Lexington til Cambridge i 2021.

”Shire har på nuværende tidspunkt en lidt fragmenteret struktur i Massachusetts. Et af problemerne, vi har nu, er, at alle er spredt ud på mange forskellige placeringer. Vi ønsker at konsolidere,” siger Shires danske topchef, Flemming Ørnskov, til Boston Globe.

Shires direktør for forskning og udvikling, Phil Vickers, annoncerede for nylig, at han forlader medicinalselskabet, og ifølge avisen vil Flemming Ørnskov selv tage ansvaret for selskabets F&U-arbejde på midlertidig basis, mens man planlægger den omfattende omrokering i Massachusetts.

Her er biotekfirmaerne, der boomer i Boston

Baxalta åbner globalt innovationscenter

Baxalta-opkøb slår igennem hos Shire

Den rædsomt utålmodige dansker, som har brugt mere end 325 mia kr

Shire henter tidligere Genentech-topchef

Forsiden lige nu

Analytiker: Novos japanske pillestudie ser positivt ud

Det er positive sikkerhedsdata, som Novo torsdag har fremlagt for sin diabetespille, siger Sydbank-analytikeren Søren Løntoft, men advarer mod at bruge studiet til at drage for mange konklusioner om, hvorvidt behandligen reelt er bedre end Eli Lillys Trulicity.

Svenske forskere finder nye veje til medicin mod høretab

Forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige har identificeret fire typer af nerveceller, hvoraf tre er helt nye. Opdagelsen kan lede til nye behandlingsformer af høreskader som tinnitus og aldersrelateret høretab. William Demant følger forskningen med interesse, men maner til besindighed.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier