MedWatch

Analytiker: Særdeles stærke fedmedata fra Novo Nordisk

Resultaterne fra et fase 2-forsøg med semaglutid til behandling af fedme mere end lever op til FDAs krav til fedmemidler, mener Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen.

Foto: Colourbox

Novo Nordisk har med nye data for lægemidlet semaglutid mere end bevist, at det er et effektivt middel til behandling af fedme.

Det skriver Sydbanks analytiker, Søren Løntoft Hansen, i en kommentar mandag morgen.

"Vi ser positivt på de efter vores vurdering særdeles stærke fase II-resultater for semaglutid til behandling af fedme. Resultaterne for fase II-studiet med semaglutid til behandling af fedme mere end lever op til de kriterier, som FDA har opstillet i forbindelse med godkendelse af fedmemidlet."

Novo Nordisk offentliggjorde fredag resultaterne af et fase 2-forsøg med GLP-1-analogen semaglutid til behandling af fedme, hvor de medvirkende patienter registrerede et vægttab 13,8 pct. svarende til i gennemsnit 18 kg efter 52 ugers behandling med semaglutid, mens patienterne i kontrolgruppen opnåede et vægttab på 2,3 pct via diæt, motion og placebobehandling.

De første studieresultater: Overvægtige taber sig med Novo Nordisks fedmehåb

Dermed overgår semaglutid FDAs krav til fedmemidler, der skal præstere en forskel i vægttab på 5 procentpoint i forhold til placebo, og/eller skal den andel, som taber mindst 5% af kropsvægten, være på mere end 35% og samtidig ca. dobbelt så stor som for placebo, skriver Sydbank, der ser stort potentiale i semaglutid på markedet for brandede fedmemidler, omend banken endnu ikke har indregnet semaglutid i sine forventninger til Novo Nordisk.

"Når semaglutid potentielt bliver godkendt til behandling af diabetes mod slutningen af 2017, vil vi begynde at indregne semaglutid i en fedmeindikation," skriver Søren Løntoft Hansen.

Sydbank fast sin købsanbefaling af Novo Nordisk-aktien, der før offentliggørelsen af data fredag lukkede i kurs 294.

 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier