Sklerosemiddel fra Roche reducerer risiko for handicap

Nye resultater fra Roches studier med sklerosemidlet Ocrevus viser positive effekter på patienter, og reducerer risikoen for at blive bundet til en kørestol.
Foto: Samantha Mesones/Stock.xchng
Foto: Samantha Mesones/Stock.xchng

Roche har været i fuld gang med at analysere på data fra sine studier med sklerosemidlet Ocrevus (ocrelizumab), og er kommet ud af det med en bunke interessante resultater.

De nye resultater skal fremlægges i sine fulde detaljer på den europæiske neurologikongres senere på måneden, men Roche er allerede nu ude og fremlægge nogle af dem.

I studiet er Ocrevus blevet brugt som behandling til patienter med primær progressiv multipel sklerose (PPMS), hvor den ene halvdel af patienterne blev behandlet med det aktive lægemiddel og den anden gruppe med placebo.

For de patienter, som havde en EDSS-score (mål for funktionsevnen) på mindre end 6, reducerede Ocrevus risikoen for behov for en kørestol med cirka tre gange i forhold til de patienter, som modtog placebo.

Derudover har Roche også målt Ocrevus i forhold til NEPAD-metoden, der måler på fravær af attaker og handicapudvikling samt en række andre parametre for sygdomsudvikling.

3 ud af 10 af de PPMS-patienter, som blev behandlet med Ocrevus viste ingen tegn på sygdomsudvikling efter 120 uger, mens det samme var tilfældet hos 1 ud af 10 PPMS-patienter,

Data fra studierne er indsendt til de europæiske lægemiddelmyndigheder, hvor Roche søger om tilladelse til, at Ocrevus kan godkendes til både PPMS samt attakvis sklerose. Midlet er allerede godkendt til begge indikationer i USA.

 Hjernebetændelse hos patient kickstarter Roche-undersøgelse

 Roche skyder året i gang med vækst fra nye kræftmidler 

 Endelig godkendelse til Roches sklerosehåb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også