MedWatch

Den danske life science-industri bliver mere magtfuld

En god håndfuld topfolk fra life science-industrien er rykket ind på Berlingskes årlige rangliste over de 100 mest magtfulde personer i Danmark. Magten i sektoren er ikke overraskende centreret omkring ét selskab.

Kommende adm. direktør for Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, afgående topchef Lars Fruergaard Jørgensen og bestyrelsesformand Göran Ando, september 2016.
Novo-familien sidder ifølge Berlingskes Magtanalyse 2017 på magten i den danske life science-industri. Foto: Melissa Hjerrild

Det kunne se ud til at den danske life science-industri er blevet mere magtfuld end tidligere. I hvert fald er der kommet en god håndfuld nye navne fra sektoren med på top-100 i Berlingskes Magtanalyse 2017, som blev offentliggjort søndag.

Novo Nordisks nye topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, kommer ind på en samlet 20. plads på magtlisten, mens bestyrelsesformand Göran Ando følger på en 35. plads og forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen, som også er formand for bestyrelsen på Københavns Universitet, er at finde som nummer 42 på listen.

Ingen af de tre herrer var blandt de 100 mest magtfulde personer i Danmark i 2016, ifølge Berlingske.

Herudover er den nu tidligere Novo Nordisk-topchef, Lars Rebien Sørensen den 39. mest magtfulde person i riget. Han er blandt andet med i bestyrelsen i Novo A/S og Novo Nordisk Fonden, men afgangen fra Novo-familiens medicinalselskab har betydet, at han er gået markant tilbage fra en placering som nummer 8 i 2016.

Den tidligere Novo Nordisk-mand og nuværende Lundbeck-topchef Kåre Schultz er også ny på listen, hvor han kommer ind som nummer 73.

Desuden er der genvalg til blandt andre William Demants næstformand og tidligere adm. direktør, Niels Jacobsen, Coloplast-topchef Lars Rasmussen og Coloplast-formand Michael Pram Rasmussen.

Sidstnævnte er dog gået fra en 17. plads i 2016 til i år at være rosinen i pølseenden på top-100. Det skyldes, at han tidligere i år trådte tilbage som bestyrelsesformand for A.P. Møller – Mærsk efter omtrent 18 år.

Endelig er formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, som gennem sit virke her har tæt berøring med life science- og sundhedsindustrien i Danmark, at finde som nummer 29 på magtlisten.

 

Life science-profiler optaget på liste over prominente danskere

Patientforening er Danmarks mest magtfulde ngo

Medie: Lars Rebien er Danmarks mest magtfulde erhvervschef

Sundhedsminister ikke blandt de mest magtfulde

Lars Rebien rykker frem på magtliste

Her er de mest magtfulde i sundhedsindustrien

Forsiden lige nu

Celgene indgår CNS-aftale til en potentiel værdi på 13,65 mia kr

Amerikanske Celgene har indgået et samarbejde med et biotekselskab om lægemidler mod proteiner involveret i sygdomme som Alzheimers og ALS. Det koster til at begynde med 900 mio. kr., men med fremtidige licens- og milepælsbetalinger kan værdien stige med adskillige milliarder.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier