MedWatch

Roche får britisk oprejsning efter flere års kamp

Schweiziske Roche har efter fire års kamp endelig fået hul igennem med kræftmidlet Kadycla hos det britiske prioriteringsinstitut NICE.

Foto: Colourbox

Det kan godt betale sig at blive ved og ved og ved. Det må være læren efter en fire års lang kamp mellem den britiske medicinalvagthund NICE (National Institute of Health and Care) og Roche.

For det britiske prioriteringsinstitut har kategorisk afvist Roches’ brystcancermiddel Kadcyla (ado-trastuzumab emtansine), fordi det ikke mente, at midlets pris stod mål med effekten – indtil nu.

Ifølge FiercePharma har de to parter nu fundet en løsning, som begge kan leve med, og NICE har nu besluttet at anbefale rutinebrug af Kadcyla til kvinder med fremskreden eller inoperabel HER2-positiv brystkræft efter behandling med Herception og kemoterapi separat eller som kombinationsbehandling.

Behandlingen med Kadcyla koster 90.000 britiske pund, lidt over 760.000 kr., per patient, og Roche har givet en ikke offentliggjort rabat.

”Roches’ kamp for at kunne bringe Kadcyla til alle berettigede patienter i Storbritannien har aldrig aftaget,” lyder det fra Richard Erwin, driftsdirektør i Roche.

Kadcyla har indtil nu kun været tilgængeligt for nogle få patienter gennem finansiering af landets kræftmiddelfond, men NICE og Roche har været under pres fra lobbyister for at udarbejde et kompromis.

Cancermidlet har vist den gennemsnitlige overlevelse med 5,8 måneder.

 NICE afviser Roche - igen

 Roche åbner op for britiske prisforhandlinger

 NICE og Roche igen på kollisionskurs 

 NICE siger nej tak til dyre kræftmidler 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier