MedWatch

Veloxis går ind i Kina og Canada

Danske Veloxis har indgået flere nye aftaler om markedsføring af hovedproduktet Envarsus XR i både Kina og Canada.

Foto: Colourbox

Veloxis Pharmaceuticals har haft travlt i pinsedagene, hvor der er indgået to partneraftaler for henholdsvis det canadiske og det kinesiske samt taiwanesiske marked.

I Canada overtager medicinalselskabet Paladin Labs rettighederne til Veloxis' lægemiddel Envarsus XR, der bruges til at forebygge organafstødning hos nyretransplanterede.

I Kina og Taiwan er det italienske Chiesi Farmaceutici, der i forvejen står for markedsføringen i Europa, der har skal stå for arbejdet.

Det fremgår af et par meddelelser dateret henholdsvis den 5. juni - 2. pinsedag - samt den 6. juni.

Som led i begge aftaler vil Veloxis modtage forudbetalinger, og Veloxis skal desuden levere lægemidlet til en aftalt pris. Aftalen med Chiesi giver en forudbetaling på 6 mio. dollar (39,6 mio. kr.), mens aftalen med Paladin ikke uddybes. Begge aftaler løber i 15 år.

Paladin Labs, der er ejet af det irske medicinalselskab Endo Ventures, og Chiesi får begge til opgave at opnå markedsføringstilladelse og at kommercialisere og distribuere Envarsus XR i de respektive lande.

"Baseret på Paladins stærke omdømme i forhold til at kommercialisere innovative specialiserede lægemidler i Canada over de seneste 20 år, er vi sikre på, at denne aftale vil blive dygtigt løftet af Endo Ventures og Paladin," siger administrerende direktør for Veloxis, Craig Collard, i meddelelsen fra 5. juni.

Nogenlunde tilsvarende bemærkninger får aftalen med Chiesi med på vejen.

"Vi er meget glade for at styrke vores partnerskab med Chiesi gennem denne territorieudvidelse," siger Craig Collard.

Veloxis havde i første kvartal indtægter fra salget af Envarsus på samlet 3 mio. dollar. Heraf stod det amerikanske marked for næsten 2,6 mio. dollar.

Veloxis taber fortsat penge

Veloxis-partner overhaler GSK med KOL-kombo

Veloxis indgår partneraftale for Mellemøsten og Nordafrika

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier