MedWatch

Pfizer klar til vaccinekamp mod GSK i Europa

Amerikanske Pfizer er med en ny europæisk godkendelse klar til at tage kampen op mod GlaxoSmithKline på det lukrative marked for vacciner mod meningitis.

Foto: Sisse Dupont/ Jyllands-Posten

Knap fire et halvt år efter konkurrenten GlaxoSmithKline har amerikanske Pfizer nu fået en europæisk godkendelse til markedsføring af dets produkt Trumenba, der er en vaccine mod meningokok-meningitis B.

Ifølge FiercePharma er Pfizers vaccine nu godkendt til patienter fra 10 år og opefter. Allerede tilbage i oktober 2014 blev vaccinen godkendt til det amerikanske marked.

Den rivaliserende vaccine Bexsero fra GlaxoSmithKline (GSK) blev godkendt i Europa i januar 2013 og har dermed et forspring på knap 4,5 år.

Bexsero er oprindeligt udviklet af Novartis, men blev overtaget af GSK i en større byttehandel mellem de to selskaber, der blev indgået tilbage i 2014, hvor GSK blandt andet købte Novartis’ vaccineenhed.

 GSK og Novartis i giganthandel 

I 2016 solgte Bexsero for 390 mio. britiske pund, 3,3 mia. kr., og blev ifølge FiercePharma dermed GSK’s fjerde bedst solgte vaccine. I første kvartal af 2017 hentede vaccinen en omsætning på 126 mio. britiske pund, 1,1 mia. kr.

Europa er klart det største marked for Bexsero, hvor mere end 60 pct. af omsætningen hentes hjem.  

 GSK bygger ny vaccinefabrik

 GSK sælger meningitisvacciner til Pfizer 

 Novartis får godkendt meningitis-vaccine 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier