MedWatch

Zealand vil udfordre Novo på markedet for fedmemedicin

Efter et par år med hemmelighedskræmmeri løfter det danske biotekselskab Zealand Pharma sløret for en stor satsning på et nyt lægemiddel mod fedme, der præklinisk har vist bedre vægtdata end GLP-1, som er Novos fedmemiddel.

Foto: Zealand Pharma PR

Efter et par år med hemmelighedskræmmeri løfter det danske biotekselskab Zealand Pharma sløret for en stor satsning på et nyt lægemiddel mod fedme.

 Zealand starter fedmestudie med Boehringer 

Det skriver Berlingske Business.

I samarbejde med den tyske familievirksomhed Boehringer-Ingelheim, der er på størrelse med Novo Nordisk, satser Zealand på at komme ind på et marked, som især i USA rummer et næsten ubegribeligt potentiale.

Zealand vil senere i år sende midlet videre til den fase, hvor det skal afprøves i mennesker.

Der er lang vej endnu til markedet for Zealand og den tyske partner, men ifølge Britt Meelby Jensen viser de prækliniske studier overbevisende vægttab.

Hvis Zealand kommer hele vejen til målstregen med sit middel, vil selskabet komme i skarp konkurrence med Novo Nordisk, som sidder tungt på det afgørende amerikanske marked. Novos fedmemiddel Saxenda er en såkaldt GPL-1-analog, hvor Zealands er en amylin-analog.

"Det er meget interessant, at amylin-analogen præklinisk har vist bedre vægtdata end GLP-1. Det ser meget attraktivt ud," siger Britt Meelby Jensen til Berlingske Business.

Novo lancerede for godt to år siden sit første fedmemiddel, Saxenda, i USA – med stor succes. Fra 2015 til 2016 steg salget af Saxenda med 245 pct., oplyser Berlingske Business.

 Zealand Pharma begrænser tabet i første kvartal

 Zealand-topchef: "Sanofi har lavet en stærk lancering" 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier