MedWatch

Ungt biotekselskab henter kapital hos it-milliardær

Det danske biotekselskab AntibioTx har hentet et tocifret millionbeløb hos en ny investor. Pengene skal bruges til at afslutte flere kliniske forsøg med selskabet antibiotika mod multiresistente bakterier.

Foto: Colourbox

Iværksætterselskabet AntibioTx har udvidet ejerkredsen. Det sker efter it-milliardæren Morten Ebbesen sammen med sin bror Niels Ebbensen gennem Pharmaway Invest har smidt 34 mio. kr. i selskabet. Det skriver Dagbladet Børsen.

De to brødre har opbygget deres formue gennem salg af Siteimprove til den amerikanske kapitalfond, der betalte 375 mio. kr. for en fjerdedel af selskabet.

Morten og Niels Ebbesen ejer nu 9 pct. af AntibioTx, der udvikler en ny klasse af antibiotika mod multiresitente bakterier.

"Jeg er meget glad for at have fået de nye investorer med. Vi deler synet på, at vi vil bygge et firma op, der bliver et varigt farmaceutisk selskab. Det er vores forhåbning, at vi med den nye investering og de penge, vi har fået fra fonde, kan skabe grundlaget for et selskab, der kan blive ved med at vokse og skabe arbejdspladser og nye produkter," siger adm. direktør i AntibioTx Rasmus Toft-Kehler til Dagbladet Børsen.

Biotekselskabet har i samme ombæring hentet et mindre tocifret millionbeløb hos andre investorer. Pengene skal bruges til at afslutte flere kliniske fase 2-forsøg.

Dansk selskab har fuld fart på med ny antibiotikaklasse

Global milliardfond-boss har øjnene fikseret på danske biotekfirmaer

Ungt dansk biotekfirma spurter derudaf

Diskret biotekvirksomhed klar til klinik med globalt efterspurgt stof

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier