MedWatch

Ny GSK-direktør bliver sagsøgt af tidligere arbejdsplads

En tidligere AstraZeneca-direktør er nu blevet sagsøgt af sin tidligere arbejdsplads efter at have fået nyt arbejde hos konkurrenten GlaxoSmithKline.

Det er ikke faldet i god jord hos britisk-svenske AstraZeneca (AZ), at den tidligere direktør Luke Miels er blevet hentet over til konkurrenten GlaxoSmithKline (GSK). I følge Bloomberg har AZ nu sagsøgt Luke Miels for, at hans nye ansættelse er i strid med hans ansættelsesvilkår hos AZ.

GSK kunne i midten af januar præsentere Luke Miels som ny koncerndirektør med ansvar for Global Pharmaceuticals i stedet for Abbas Hussain. Sidstnævnte valgte at forlade GSK efter at være blevet fravalgt til topposten i selskabet, der var ledig efter Andrew Witty, tidligere adm. direktør hos GSK.

AZ har i søgsmålet ikke angivet, hvilke specifikke vilkår, der angiveligt er blevet overtrådt.

Luke Miels var hos AZ ansvarlig for den europæiske forretning. Selskabet har i en meddelelse fastslået, at den tidligere direktør er på såkaldt "gardening leave", hvor en medarbejder forlader en stilling i en mellemliggende periode, men stadig er på lønningslisten, for at forhindre at vedkommende kan tage opdateret - og måske følsomme oplysninger - med over i et nyt job hos en eventuel konkurrent.

Allerede sidste måned signalerede GSK over for investorer, at man kunne stå over for en udfordring i forhold til at få Luke Miels med ombord, men man sagde dengang, at man var i dialog med AZ og håbede at nå en løsning hurtigst muligt.

I følge en pressemeddelelse fra GSK i forbindelse med ansættelsen af Luke Miels fremgår det, at han står til at overtage et forretningsområde med en portefølje af lægemidler med et årligt salg på mere end 15 mia. britiske pund samt aktiviteter på over 100 markeder.

GSK foretager vagtskifte i ledelsen

AstraZeneca frasælger lægemiddel i milliardhandel

AstraZenecas ”Leo Pharma-middel” fejler i fase 3-studie i astma

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier