MedWatch

Vestager undersøger medicinalselskab for overpriser

Sydafrikanske Aspen Pharma har muligvis taget for høje priser på fem forskellige slags kræftmedicin. EU-Kommissionen vil nu undersøge, om selskabet har misbrugt sin dominerende markedsposition til at tage for høje priser.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har formelt åbnet en undersøgelse af det sydafrikanske medicinalselskab Aspen Pharma. Selskabet er mistænkt for at have taget for høje priser for fem forskellige slags kræftmedicin, skriver kommissionen i en pressemeddelelse.

"Når vi bliver syge, kan vi blive afhængige af bestemte slags medicin til at redde eller forlænge vores liv. Virksomheder skal belønnes for at producere medicinen for at sikre, at de bliver ved med at producere dem i fremtiden. Men når prisen på medicin pludselig stiger med flere hundrede procent, er det noget, kommissionen kan se på. Mere specifikt vil vi i dette tilfælde undersøge, hvorvidt Aspen bryder EU's konkurrenceregler ved at tage for høje priser for flere forskellige typer medicin," siger Margrethe Vestager i pressemeddelelsen.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier