MedWatch

Trump vil sænke selskabsskatten

USA's virksomheder skal slippe med 15 pct. i skat, hvis det står til Donald Trump, og det vil også gavne de danske medicinalselskaber, der har forretning i landet. Flere af hans partifæller er dog skeptiske.

USA's præsident, Donald Trump
Foto: Pablo Martinez Monsivais

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil accelerere væksten med en stor skattelettelse til landets virksomheder. Ifølge en talsperson fra Det Hvide Hus vil Trump sænke skatten til 15 pct. fra nuværende 35 pct.

Det skriver Financial Times.

Forslaget forventes at få en vakkelvorn modtagelse blandt konservative medlemmer af Kongressen, der er bekymrede for USA's eskalerende gæld.

USA's finansminister, Steven Mnuchin, har ihærdigt forsøgt at dæmpe bekymringerne med udtalelser om de mulige gevinster ved en skattereduktion. I sidste uge udtalte Mnuchin til Financial Times, at justeringer i skattetrykket kan udløse 2000 millioner dollar i ekstra indtægt afhængig af vækstraterne.

Regeringens økonomiske beregninger afventer godkendelse fra den såkaldte Joint Committee on Taxation, der overvåger skattereformer i USA, før det kan konkluderes, at udspillet ikke vil resultere i røde tal på statsbudgettets balance.

Ifølge Mick Mulvaney, der har ansvaret for USA's budget i Det Hvide Hus, vil en detaljeret skattereform først være klar til juni.

Trump beder republikanere trække sundhedsreform tilbage

Novo-chef: Trump forstår ikke kompleksiteten i alt, han udtaler sig om

Trump kræver alt eller intet-afstemning om sundhedsplan

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier