MedWatch

Fujifilm investerer massivt i biologisk produktion

Japanske Fujifilm ser et stort potentiale i biologisk lægemiddelproduktion, hvilket har fået selskabet til at investere et trecifret millionbeløb for at få foden inden for biologisk produktion.

Umiddelbart er der langt fra selskabet Fujifilm, der mest er kendt for sine fotografiske film og kameraer, til medicinal- og biotekbranchen.

Men efter at være gået ind på markedet for biologisk produktion vurderer Fujifilm, at selskabet kan vokse eksplosivt ved at satse på lægemiddelproduktion.

Derfor vil Fujifilm investere omkring 130 mio. dollars – svarende til ca. 900 mio. kr. – i produktionsfaciliteter i USA og Storbritannien.

Det skriver Fierce Pharma.

Som led i satsningen kunne Fujifilm Diosynth Biotechnologies tirsdag offentliggøre, at selskabet har gennemført en handel på 93 mio. dollars – 645 mio. kr. – med en texansk fabrik, japanerne startede med at købe op for flere år siden.

Samtidig vil Fujifilm Diosynth Biotechnologies investere yderligere 23 mio. dollars i den amerikanske fremstillingsvirksomhed, ligesom Fujifilm er klar til at investere 9 mio. dollars i selskabets faciliteter i byen Billingham i England.

Inden 2023 går Fujifilm efter at have investeret i alt omkring 1 mia. dollars – svarende til knap 700 mia. kr. – i biologisk lægemiddelproduktion, oplyser Fierce Pharma.

Fujifilm har tidligere meldt ud, at selskabet vil fokusere på ebolalægemidler, anti-aldringsprodukter og stamcelleforskning i sin generelle satsning på sundhedsområdet.

Fujifilm vil investere i stamceller

Stamcellefirma solgt for milliarder

Fuji indgår robot-aftale med Odense

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier