MedWatch

Bavarian Nordic indgår ny kommerciel aftale

Det danske biotekselskab går sammen med fransk biotekselskab, hvilket giver Bavarian Nordic rettighederne til at udvikle og kommercialisere nye koppevacciner.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

En kommerciel aftale mellem Bavarian Nordic og Valneva skal styrke udviklingen af Bavarians koppevacciner.

Det oplyser det franske biotekselskab i en pressemeddelelse om samarbejdet med det danske biotekselskab.

Aftalen giver Bavarian Nordic rettighederne til at udvikle og kommercialisere flere koppevirus-vacciner ved hjælp af Valnevas særlige celle-linje, der er baseret på fosterstamceller fra ænder.

I øjeblikket udvikler Bavarian Nordic vaccine-kandidater ved hjælp af bindevæv fra kyllingefostre (CEF), men som følge af den indgåede aftale med franskmændene vil Bavarian undersøge muligheden for at skifte til Valnevas teknologi, fremgår det af pressemeddelelsen.

Store forventninger

Valneva vil støtte Bavarian Nordic i at etablere og optimere fremstillingsprocessen i forbindelse med deres teknologi.

”Vi ser frem til Bavarian Nordics kliniske resultater og er glade for at støtte dem i udviklingen,” lyder det fra adm. direktør i Valneva, Thomas Lingelbach, i pressemeddelelsen, hvori han udtrykker store forventninger til samarbejdet med det danske biotekselskab.

De finansielle vilkår i aftalen er ikke offentliggjort, men de to biotekselskaber oplyser, at forhåndsbetalinger, milepælsbetalinger og fremtidige royalties af salget indgår i samarbejdsaftalen mellem Bavarian Nordic og Valneva.

Bavarian Nordic styrker bestyrelsen

Ekstra penge i kassen hos Bavarian

Bavarian-direktør peger på to guldgruber

Forsiden lige nu

Dansk-stiftet biotekselskab tynget af massiv gæld

Dansk-stiftede Egalet, som har rykket sit hovedkvarter til USA og er børsnoteret på Nasdaq i New York, kæmper med en gæld, der er tre gange så høj som selskabets markedsværdi. Det viser en gennemgang foretaget af EP Vantage.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier