MedWatch

Hårtabsmiddel klarer første forhindring

Et hårtabsmiddel mod pletskaldethed er kommet godt igen dets første kliniske studie. Nu forbereder selskabet bag den videre udvikling.

Der kan være gode nyheder på vej til personer, der lider af pletskaldethed. I hvert fald er et middel fra ReplicelLife Sciences kommet godt igennem dets første fase 1-studie. Det skriver FierceBiotech.

Det canadiske selskab er i gang med at udvikle en cellebaseret behandling af pletvis hårtab, hvor man "høster" såkaldte dermale kappeceller fra bagsiden af hovedbunden og efterfølgende dyrker dem i en cellekultur for at skabe et højdosisprodukt, RCH-01. Det bliver efterfølgende injiceret i de områder af hovedbunden, hvor der er hårtab. Håbet er, at injektionerne vil regenerere hårsækkene og dermed føre til genvækst.

I det første fase 1-studie deltog 19 frivillige (ti mænd og ni kvinder). Forsøgspersonerne blev fulgt i minimum to år, mens størstedelen faktisk blev overvåget i fem år. Nogle af deltagerne i studiet oplevede lokal irritation ved stikhullet, men der blev ikke rapporteret nogle systemiske reaktioner, der kunne kobles sammen med behandlingen.

Et af de helt vigtige opdagelser under studiet var, at der via biopsier ikke blev fundet tegn på, at de injicerede celler dannede tumorer eller andre vækster. Det har ellers været en mangeårog bekymring med regenerativ medicin.

Fase 1-studiet omhandlede kun sikkerhed og altså ikke effektivitet, men Replicel har alligevel meddelt, at syv personer oplevede en stigning på 8 pct. i den gennemsnitlige hårtæthed i de behandlede områder, mens tre personer oplevede 10 pct. eller mere. En person oplevede en øget tæthed på 21 pct.

En markedsrapport fra IBISWorld vurderer, at det amerikanske marked for hårtab er på 3,6 mia. dollars.

 Flere selskaber vil kurere hårtab med stamceller

 Kosmetikgigant vil opfylde enhver skaldet mands drøm

 Svensk selskab klar til klinikken med hårtabsmiddel 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier