MedWatch

Amerikanere lægger milliarder oven i Darzalex-estimat

Det amerikanske børshus Jefferies ser nu et endnu større kommercielt potentiale i Genmabs kræftmiddel Darzalex og hæver derfor forventningerne med et milliardbeløb.

Foto: Genmab, PR

Genmabs kræftmiddel Darzalex bliver en endnu større salgssucces end oprindeligt forudset, vurderer Jefferies, der af samme årsag løfter kursmålet for Genmab til 1750 kr. fra tidligere 1500 kr.

Det fremgår af et notat.

Det amerikanske børshus har løftet sit topsalgsestimat for Darzalex med 1,1 mia. dollar, eller 7,7 mia. kr., til 8,1 mia. dollar alene i knoglemarvskræft. Samtidig fastholder analytiker Peter Welford et risikojusteret estimat på 2 mia. dollar i topsalg over for andre kræfttyper.

Darzalex markedsføres af Genmabs partner - det Johnson & Johnson-ejede Janssen - mens Genmab er berettiget til at modtage procenter eller såkaldte royalties af salget.

Og der er ifølge Jefferies udsigt til, at indtægterne vil accelerere, da Darzalex vil vinde hurtigere indpas i behandlingen af knoglemarvskræftpatienter end oprindeligt forudset.

Positiv tilbagemelding

Børshuset har foretaget en rundspørge blandt 50 kræftlæger, og den viser, at 90 pct. af lægerne havde brugt Darzalex i løbet af den seneste måned. Der var hovedsageligt tale om patienter, der havde gennemført mere end tre behandlinger, men over halvdelen af lægerne siger, at de også allerede har brugt Darzalex som andenbehandling. Det er på trods af, at Darzalex først blev godkendt som andenbehandling i kombination med andre lægemidler i november sidste år.

Ifølge Jefferies viser rundspørgen blandt lægerne endda, at Darzalex til tider bruges forsøgsvist som førstebehandling.

"Vores amerikanske undersøgelse af læger inden for knoglemarvskræft underbygger vores tillid til, at Darzalex er på vej til at ændre behandlingsparadigmet som foretrukken behandling med en større og hurtigere udbredelse, end vi tidligere ventede," hedder det i notatet, hvori anbefalingen af Genmab fastholdes på "køb".

Passerer 1 mia. dollar i år

Genmab seneste prognose spåede cirka en fordobling af salget af Darzalex i 2017. Således regner Genmab med, at Janssen vil sælge Darzalex for 1100-1300 mio. dollar. i år mod 572 mio. dollar sidste år.

Dermed står Genmab til at modtage 930-1100 mio. kr. i 2017 fra Darzalex-salget.

Jefferies estimerer et salg af Darzalex på 1255 mio. dollar i år.

Darzalex nærmer sig ny indikation i Europa

”Et lægemiddel som Darzalex kommer kun én gang hvert tyvende år”

Sydbank: Darzalex-salget starter rigtig flot i 2017

Darzalex var analytiker-darling i 2016

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier