MedWatch

Bliver GSK’s nye topchef underbetalt, fordi hun er kvinde?

En række investorer lægger pres på bestyrelsen i GlaxoSmithKline med krav om, at lønpakken til den nye topchef, Emma Walmsley, der i forvejen er lavere end hendes forgænger, skal reduceres.

Adm. direktør for GlaxoSmithKline (GSK) fra 1. januar 2017

Emma Walmsley bliver den første kvindelige topchef for GlaxoSmithKline, når hun til 1. april overtager fra Andrew Witty. Hun bliver samtidig kun den syvende kvinde, der har stået i spidsen for en FTSE 100-virksomhed (den britiske pendant til det danske C20-indeks).

Og hun kommer også til at få en lavere løn, end Andrew Witty gjorde i sin tid. Men det er ikke nok til at tilfredse en række af selskabets investorer, der ifølge Sky News kræver en endnu lavere løn for at afspejle den nye topchefs mindre omfattende erfaring. Hos BioSpace bliver der spekuleret i, hvorvidt de krav også afspejler det faktum, at Emma Walmsley er en kvindelig topchef.

Andrew Witty havde i 2015 en samlet lønningspakke på 6,66 mio. pund, hvoraf hans grundløn udgjorde 1,1 mio. pund. Den foreslåede grundløn til Emma Walmsley skulle være lige under 1 mio. pund, mens hendes bonus og langsigtede incitamentspakke skulle være markant mindre værd end Andrew Wittys.

Alligevel kræver investorerne altså yderligere reduktion af lønpakken.

GSK henter ny topchef fra egne rækker

Fører den nye topchef GSK væk fra lægemidler?

GSK udpeger afløseren for den nye topchef

GSK foretager vagtskifte i ledelsen

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier