MedWatch

Jyske: Stadig modvind på amerikansk tabletmarked trods godkendelse

Jyske Bank ser fortsat en stribe udfordringer for ALK-Abelló på det amerikanske marked for tabletvacciner, selv om selskabet sent onsdag kunne fortælle, at det har opnået markedsføringsgodkendelse for dets tabletvaccine mod husstøvmideallergi i USA.

Tabletten sælges allerede i Europa og Australien under navnet Acarizax, mens den i Japan markedsføres som Miticure. Og selv om godkendelsen på det amerikanske marked er godt nyt, er der fortsat masser af udfordringer i USA, hvor ALK nu er herre i egen hus efter det ophørte samarbejde med Merck.

"Vi ser fortsat en stor kommerciel risiko i forhold til den amerikanske tabletbaserede franchise, da der fortsat er mange strukturelle barrierer. Vi mener derfor, at der vil være moderat salg af tabletbaseret vacciner i USA i de kommende år med yderligere modvind i overgangsfasen i 2017/18, hvor salget flyttes tilbage til ALK fra Merck," skriver Frank Hørning Andersen, der er senioranalytiker hos Jyske Bank, i en kommentar til godkendelsen.

Han anser dog godkendelsen for værende positiv, selv om den i høj grad også var ventet.

"Dette er godt nyt, selv om det var ventet, da vi mener, at den HDM-tabletbaserede vaccine har det største kommercielle potentiale. Godkendelsen åbner samtidig op for en bredere behandling af allergi og muligvis for behandling af astma," skriver Frank Hørning Andersen.

"Vi forventer dog, at det vil tage år at udvide til den vigtige astma-indikation i USA, da vi forventer, at det vil kræve nye kliniske studier at få denne godkendelse," fortsætter han.

Markedsføringsgodkendelsen til vaccinen gælder for voksne i alderen 18-65 år, oplyser ALK.

Jyske Bank har anbefalingen "sælg" af ALK-aktien samt et kursmål på 850 kr.

Investorerne tager dog umiddelbart godt i mod nyheden om godkendelsen. ALK-aktien stiger således med 3,3 pct. til 977,50 kr. torsdag formiddag.

 ALK-direktør: Største godkendelse i vores historie

 Analytiker: Vigtig tabletgodkendelse, men...

 Amerikansk gennembrud for ALK's store håb 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier