MedWatch

Sursød medvind til Valeant

Omstridte canadiske Valeant kan endelig notere sig en succes med en godkendelse af et nyt lægemiddel, men midlet skal markedsføres med en advarsel.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

Et nyt middel mod psoriasis er på vej ud på markedet i USA.

Den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, har nemlig godkendt lægemidlet Siliq fra canadiske Valeant til markedsføring. Det meddeler FDA i en meddelelse.

Godkendelsen af midlet sker dog med en løftet pegefinger på lægemidlet, hvor der advares om forøget risiko for selvmord ved brug af midlet. I de kliniske forsøg, der ligger til grund for godkendelsen, viste patienterne nemlig en øget selvmordsadfærd i form af både selvmordstanker og forsøg, oplyser FDA.

Valeant har købt Siliq, der indeholder det aktive stof brodalumab fra AstraZeneca. AstraZeneca var i gang med et fase 3-forsøg med midlet i samarbejde med Amgen, men efter man fandt ud af, at det gav patienterne selvmordstanker, forlod Amgen samarbejdet, og AstraZeneca valgte at sælge midlet til Valent.

Nu skal Valeant så ud og konkurrere med flere. Novartis har midlet Cosentyx på markedet, Eli Lilly har midlet Taltz, der blve godkendt sidste år i marts, mens Sun Pharma og Johnson & Johnson begge har midler på vej, som ligger hos FDA og venter på en godkendelse.

Valeant sælger ud for milliarder

Valeant overvejer frisk start med nyt navn

Nedturen fortsætter for Valeant efter horribelt kvartal

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier