MedWatch

Medicinrådet ønsker strengere krav til habilitet

Formand for Medicinrådet, Jørgen Schøler Kristensen, mener der skal foreligge en habilitetspolitik for medlemmerne af Medicinrådet og de rådgivende fagudvalg, og den skal stille større krav.

Medicinrådet skal sikre større troværdighed omkring dets afgørelser, mener formand Jørgen Schøler Kristensen. Derfor lægger rådet nu op til, at medlemmerne af rådet og de rådgivende udvalg skal underlægges strammere krav, end de tidligere medlemmer af Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) og Koordineringsrådet for Ibrugtagning af Sygehusmedicin (KRIS) skulle.

Det skriver Dagens Pharma.

”Det er afgørende for Medicinrådet, at der er tiltro til de afgørelser, der træffes i rådet, og den tiltro bygger langt hen ad vejen på habilitet. Det er så vigtigt for, at vi er tydelige på området, og derfor blev vi enige om, at rådet har brug for en regulær habilitetspolitik. I RADS og KRIS tog vi hånd om habilitetsspørgsmål ved at bede alle fagudvalgsmedlemmer om at udfylde en habilitetserklæring og opdatere den løbende. En habilitetspolitik skal række bredere end det,” siger Jørgen Schøler Kristensen.

Et udkast til habilitetspolitikken vil blive præsenteret på Medicinrådets næste møde den 1. marts. Indtil videre har medlemmerne brugt de samme habilitets-skemaer, som KRIS- og RADS-medlemmerne benyttede sig af.

 Medicinrådet har modtaget de første anmodninger

 Lif: Medicinrådet skal holdes fast

 Danske Regioner har endeligt vedtaget det nye medicinråd 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier