MedWatch

Belgisk biotekselskab når vigtig milepæl

Et belgisk biotekselskab, der blandt andet konkurrerer med danske Bavarian Nordic om at komme først på markedet med et lægemiddel mod en særlig luftvejsvirus, har nået en vigtig milepæl. Selskabet har nemlig indsendt dets allerførste registreringsansøgning.

Foto: Colourbox

Det er en stor dag for det belgiske biotekselskab Ablynx. Selskabet har nemlig indsendt dets allerførste registreringsansøgning nogensinde. Det skriver FierceBiotech.

Ansøgningen er indsendt til de europæiske lægemiddelmyndigheder på kandidaten caplacizumab, der er et lægemiddel mod den supersjældne blodstørkningssygdom trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP). TTP skyldes et svækket blodpropenzym, der forårsager et meget lavt antal blodplader og dannelse af mikroblodpropper, der kan føre til organskade.

Bliver caplacizumab godkendt, vil det være den første behandling til dette område. Det vil også være Ablynx' første markedsførte produkt.

Danske Bavarian Nordic konkurrerer med Ablynx om at komme først med et lægemiddel mod den særlige luftvejsvirus Respiratorisk Syncytial-Virus (RSV), hvor Ablynx er i fase 2 med ALX-0171. Bavarian kunne i midten af december meddele, at det allerede havde afsluttet patientrekrutteringen til det 400 patienter store fase 2-studie med selskabets RSV-kandidat, der blev indledt tilbage i oktober.

 Bavarian-rival starter studie i spædbørn

 AbbVie dropper gigtmiddel trods milliardoption

 Belgisk biotekselskab snupper ny direktør fra Stallergenes 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier