MedWatch

Endnu et medicinalselskab lover mådehold

Et tredje af de store medicinalselskaber har nu forpligtet sig til at holde sine listeprisstigninger under 10 pct. i 2017. Koncernen melder sig dermed i et kor bestående af Allergan og Novo Nordisk.

medicin, pris, penge, betaling, køb, piller
Foto: Colourbox

Richard Gonzalez har ifølge Reuters i denne uge garanteret, at det selskab, han står i spidsen for, vil holde samtlige listeprisstigninger på dets produkter under 10 pct. i 2017.

Dermed følger AbbVie i fodsporene på Allergan og Novo Nordisk, der begge tidligere har varslet samme form for mådehold. Allergan har indtil videre levet op til det med januar måneds prisstninger, som dog for langt de flestes vedkommende også lå meget tæt på 10 pct.

"Der foregår en heftig debat lige nu om prisfastsættelse. Vi er nødt til at sikre, at vi opererer på en passende måde ... og demonstrerer værdien af de produkter, vi har," sagde AbbVie-topchefen ifølge Reuters til investorer på den igangværende JP Morgan-konference.

Alt imens topchefen kom med sin garanti, holdt den kommende amerikanske præsident Donald Trump sin første pressekonference i New York, hvor han tordnede mod medicinalindustrien, og varslede store besparelser på indkøb af medicin.

I San Francisco forpligtede Richard Gonzalez sit selskab til kun at hæve priserne på produkterne én gang årligt og ikke med mere end 10 pct. Medicinalselskaberne har været udsat for kritik, fordi de netop har hævet priserne flere gange om året og med markante procentsatser.

AbbVies bedst sælgende produkt er gigtmidlet Humira, som solgte for omkring 14 mia. dollars i 2015. Selv med de mere mådeholdne prisstigninger forventer Richard Gonzalez, at salget af det middel vil overstige 18 mia. dollars i 2020.

Trump sender medicinalaktierne i dørken

Novo efter Lillys pristiltag: Vi vil gå en anden vej

Åbent brev fra Novo-direktør: Vi sætter en grænse for prisstigninger

Allergan holder sig til prisløfte

Topchef råder industrien til at gøre sig klar til prisskæringer

Sanofi giver kæmpe rabat i USA

Lundbeck føler intet pres på amerikansk marked

9,9 er da ikke tocifret

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier