MedWatch

Allergan fortsætter aftaleivrighed

Allergan har efter en lang række opkøb nu indgået to aftaler, der omhandler dels et Parkinsons-middel og dels et mave-tarm-middel.

Allergan
Foto: Richard Drew

Det seneste halve år har budt på en lang række handler for Allergan, og selskabet ser ifølge FierceBiotech ikke ud til at være færdige.

Allergan fik en gevaldig økonomisk indsprøjtning fra juli måneds 40 mia. dollars store frasalg af den generiske division til Teva, og en smule af de penge bliver nu brugt på to aftaler.

Den ene er en eksklusiv option på at købe Lysosomal Therapeutics og dennes pipeline af neurologiske sygdomsbehandlinger, som føres af en Parkinsons-lægemiddelkandidat, hvilket er et nyt område for Allergan. Optionen vil blive udløst, efter at et fase 1B-studie med den fremmeste kandidat LTI-291 er afsluttet.

Den anden aftale med Assembly Biosciences giver Allergan globale rettigheder til to prækliniske lægemiddelkandidater til colitis ulcerosa (ABI-M201) og Crohns sygdom, samt to andre potentielle lægemidler mod irritabel tyktarm. Allergan betaler en forskudsbetaling på 50 mio. dollars og de sædvandlige milepælsbetalinger og royalties.

Allergan i milliardhandel med gammel bekendt

Allergan køber diabetesselskab i milliardhandel

Allergan vil købe Vitae og tænder raket under aktien

Allergan på nyt stort øjenopkøb

Allergan køber amerikansk øjenselskab

Pengene brænder i lommen hos Allergan

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier