MedWatch

Gilead belønner fedtlever-fremskridt

Fedtlever fortsætter med at være et feteret område inden for lægemiddeludviklingen. I Gileads samarbejdsaftale om sygdommen sker der nu så store fremskridt, at man kaster yderligere et markant trecifret millionbeløb efter det.

Foto: Colourbox

Nonalkoholisk fedtlever (NASH) er ved at udvikle sig til lidt af et tilløbsstykke. Så sent som i torsdag annoncerede Johnson & Johnson, at man skulle til at møve sig ind på det allerede ombejlede sygdomsområde, hvor Novo Nordisk og Allergan også er aktive.

Det skriver Endpoints.

En af de ivrigste aktører er i midlertidig Gilead Sciences, som har investeret massivt i sygdommen over de seneste år. I en af de udviklingsaftaler som selskabet har indgået går det nu så godt, at man kaster 100 mio. dollars i milepælsbetalinger efter sin partner, Phenex. Aftalen er to år gammel, og har en værdi af op mod 470 mio. dollars.

Phenex afslører, at Gilead har taget en af dets lægemiddelkandidater, GS-9674, frem til fase 2 i tre leverindikationer, NASH, primær billiær cirrose og primær skleroserende cholangitis. Phenex er ikke Gileads eneste skud i bøssen – i april sidste år indgik selskabet en 400 mio. dollars stor aftale med Nimbus Therapeutics inden for samme område. 200 mio. dollars i milepælsbetalinger fulgte i november.  

 Allergan går ind på ombejlet Novo-område

 Gilead satser på ny mia på Novo-område

 J&J starter det nye år med et brag: 15 nye aftaler på én gang  

 Novo er rykket i næste fase af ombejlet milliardområde 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier