MedWatch

Roche-formand: Derfor købte vi et dansk selskab og investerer i landet

Bestyrelsesformanden for den schweiziske mastodont Roche er begejstret for det danske life science-miljø, hvis talent blandt andet er årsagen til, at selskabet har investeret i landet. Men han kommer også med en formaning til politikerne.

Foto: Roche PR

”Hvorfor har vi et Roche Innovation Center i København? Svaret er åbenlyst. Fordi talentet er her. Vi går derhen, hvor de talentfulde folk og den gode videnskab er. I dette tilfælde var det så Danmark, og så bliver det udgangspunktet for at vokse vores indsats her i landet. Og det gør vi gerne.”

Ordene er dr. Christoph Franz’. Han har siddet i bestyrelsen for Roche siden 2011 og har siden 2014 været bestyrelsesformand for den schweiziske life science-mastodont. En kæmpe i industrien, som i årets første ni måneder omsatte for svimlende 260 mia. kr., og som i august 2014 kastede sin kærlighed over danske Santaris Pharma. Roche købte selskabet for 250 mio. dollars, men valgte at beholde medarbejderne i Danmark og i stedet for at indsluse Santaris-forskningen i hovedkvarteret i Basel, omdannede man det til et af de nu syv innovationscentre, som man har rundt om i verden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier