MedWatch

Novartis haler ind på Pfizer efter nye data

Et nyt lægemiddel til behandling af brystkræft fra schweiziske Novartis har leveret stærke resultater i et fase 3-studie. Midlet styrer mod godkendelse, og man kan inden længe tage kampen op med Pfizer, som fik det første produkt i klassen godkendt sidste år.

Foto: Novartis

Amerikanske Pfizer fik sidste år godkendt sit lægemiddel Ibrance (palbociclib) til behandling af brystkræft som det første middel i en lovende ny klasse af lægemidler, der hæmmer enzymerne CDK4 og CDK6

Men to prominente rivaler står klar i kulissen, og nu er en af dem, schweiziske Novartis, kommet et skridt nærmere markedet, efter man præsenterede stærke data for sin kandidat på den store kræftkonference, som afholdes af European Society for Medical Oncology (ESMO) i disse dage i Bella Center på Amager.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier