Ugebrev: Stort potentiale i Lundbeck trods fase 3-smutter

Økonomisk Ugebrev Formue mener ikke, at Lundbeck-aktien har tabt potentiale, selvom selskabet for halvanden uge siden måtte konstatere, at et fase 3-studie med deres Alzheimers-håb floppede. Omsætningsfremgangen vil overstige tabet af udgåede patenter, skriver ugebrevet.
Foto: Jens Dresling/Ritzau/arkiv
Foto: Jens Dresling/Ritzau/arkiv
AF RITZAU FINANS

Trods det forfejlede Alzheimer fase 3-forsøg er der fortsat potentiale i Lundbeck-aktien.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Vi vurderer fortsat, at Lundbeck vil komme ud af 2016 med et nettooverskud tæt på 1 mia. kr. Og vi ser nettooverskuddet vokse til 2 mia. kr. i 2017," skriver ugebrevet, der derfor, trods det fejlede fase 3 program i Alzheimers, fastholder købsanbefalingen med et 12-måneders kursmål på 400 kr.

Lundbeck-aktien lukkede fredag i 217,10 kr.

Om regnskabet for første halvår fra slutningen af august fremhæver ugebrevet, at det væsentligste aspekt i det var, at omsætningen relateret til salg af lægemidler viser en hæderlig fremgang på 5 pct. til 7,33 mia. kr. Og at de fem produkter, som Lundbeck har identificeret og kategoriseret som kerneprodukter, viser en salgsfremgang på hele 99 pct. til 2,9 mia. kr.

Det fremhæves også, at forventningerne til hele 2016 nok en gang blev opjusteret. Omsætningen er opjusteret med 0,4 mia. kr.

Fejlslagent studie

I september meddelte selskabet, at det første (Starshine) af tre fase 3-studier med Alzheimerskandidaten Idalopirdine er fejlet. Studiet er derfor en klar fiasko.

Der ventes resultater fra de sidste to fase 3-studier (Starbeam og Starbright) i første kvartal næste år, og ugebrevets vurdering er, at begge disse studier også vil fejle.

"Idalopirdine en vigtig del af Lundbecks pipeline, og med det fejlede studie vurderer vi, at hele programmet nu er værdiløst," skriver ugebrevet.

Ugebrevet er dog fortsat positive på Lundbeck som investeringscase.

"Vi vurderer, at de fem kerneprodukter vil fortsætte med at vise stærke tocifrede vækstrater i årene, der kommer. Vi er desuden imponerede over salget af Rexulti i USA, og vi venter, at man også vil kunne lancere produktet i Europa i løbet af 2018," fremhæver ugebrevet, der dog også peger på, epilepsimidlet Sabril i 2017 går af patent.

"Dermed vil både Xenazine, Sabril og Cipralex fortsætte med at tabe omsætning i 2017," skriver ugebrevet.

Omsætningen kan hæves

De tre lægemidler udgør en omsætning på cirka 5 mia. kr. på årsplan.

"Men selv hvis vi antager, at salget halveres i 2017, så vil omsætningsfremgangen fra de fem kerneprodukter langt overstige dette tab," understreger ugebrevet, der desuden påpeger, at Lundbeck i de kommende år vil opleve en faldende skatteskats fra de voldsomt høje nuværende 50 pct.

Ugebrevet ser en udsigt til, at Lundbeck vil kunne hæve omsætningen, øge EBIT-marginen som følge af fortsatte effektiviseringer, og at nettooverskuddet vil stige eksponentielt som følge af den faldende skattesats, konkluderes det.

 Lundbecks amerikanske prispolitik skaber bekymring for fremtidig vækst

 Ingen panik i forhold til Lundbecks pipeline - endnu

 Lundbeck kikser fase 3-studie med Alzheimers-middel 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også