MedWatch

Lundbeck skyder milliarder i skizofreni-middel

Medicinalkoncernen vil gøre sit præparat til skizofreni klar til markedet og investerer milliarder i fase 3-studie.

Lundbeck tager nu en milliardinvestering for at gøre sin lægemiddelkandidat Lu AF35700 klar til markedet, skriver Berlingske Business.

Lu AF35700 dækker over en pille, der skal gøre livet lettere for patienter med skizofreni. Lundbeck tager selv hele omkostningen til studierne, og det kan koste flere millarder, skriver avisen. Til gengæld vil Lundbeck også få hele indtjeningen på produktet, hvis det kommer succesfuldt på markedet.

"Vi taler om adskillige milliarder kroner for at lave sådan et hold studier. Vi sætter nu det første studie i sving og forventer ikke, at det er tilstrækkeligt, men vi venter lidt med det næste studie. Frem for at brænde to studier af på én gang indleder vi med et, som vi lærer af, og kører videre med et andet senere," siger forskningsdirektør Anders Gersel Pedersen til Berlingske Business.

 

27 mia. kr. har givet Lundbeck få lægemidler og en næsten tom pipeline

Kåre Schultz: Vi skal bare bruge én succes hvert tiende år

 

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier