MedWatch

Tysk Genmab-konkurrent stiger på regnskabsresultater

Forventningerne blev overgået, da det tyske biotekselskab Morphosys aflagde årsregnskab. Selskabet arbejder på en lægemiddelkandidat, der skal konkurrere med Genmabs Darzalex mod knoglemarvskræft.

MorphoSys AG, antistof, hovedkvarter, logo
Foto: MorphoSys/ PR

Det tyske biotekselskab Morphosys lægger sig blandt toppen i det fælleseuropæiske indeks Stoxx 600 efter at have fremlagt et årsregnskab, der overgik forventningerne.

Selskabet, der potentielt kan blive en af Genmabs konkurrenter, landede et driftsresultat (EBIT) på 17,2 mio. euro., hvilket overgik analytikernes forventninger på 13,7 mio. euro. Driftsresultatet er særligt blevet positivt påvirket af engangseffekter fra det afsluttede samarbejde med Celgene, oplyser selskabet ifølge Bloomberg News.

Virksomhedens regnskab viste desuden en omsætning på 106,3 mio. euro samt et nettoresultat på 14,9 mio. euro. Det var dermed højere end konsensus på 104,5 mio. euro og 11,2 mio. euro ifølge estimater fra Bloomberg News.

Morphosys venter i 2016 resultater noget under det opnåede i 2015. Omsætningen ventes at være mellem 47-52 mio. euro, mens driftsresultatet (EBIT) ventes at ende i minus 76-83 mio. euro. Samtidig venter selskabet, at udgifterne til udvikling af ny medicin vil stige til 76-83 mio. euro.

Aktien stiger ved middagstid 5,7 pct. til 40,24 euro.

Morphosys' pipeline tæller lægemiddelkandidaten, MOR202, der ligesom Genmabs Darzalex tilhører klassen af CD38-antistoffer. MOR202 er dog ikke så langt fremme udviklingsmæssigt som Darzalex, der fik markedsføringstilladelse i USA i november sidste år.

Genmab-konkurrent dykker på børsen

Tysk biotekselskab dykker 13 pct. efter regnskab

Morphosys' blødersamarbejde med Bayer når milepæl

 

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier