MedWatch

Analytiker: ALK's forventninger til 2016 er solide

Produktionsstop hos konkurrenten har sendt ALK's forventninger til 2016 i vejret, også en hel del mere end hvad markedet havde ventet, siger en senioranalytiker i Jyske Bank.

Det er et sæt solide forventninger, ALK-Abelló har spillet ud med for 2016. Det vurderer senioranalytiker i Jyske Bank, Frank Hørning Andersen, over for Ritzau Finans.

Et produktionsstop hos ALK's franske konkurrent Stallergenes Greer har medvirket til et usædvanligt stort ordreindtag i især Frankrig, og det betyder, at ALK venter, at basisforretningen vil vokse med 10 pct. organisk til en omsætning på omkring 2,6 mia. kr.

"Det er noget mere, end vi havde ventet, og det er også noget mere, end markedet havde ventet, siger Frank Hørning Andersen med henvisning til konsensusestimater om en omsætning på 2,5 mia. kr. indsamlet af ALK selv."

Han peger på, at også ALK's forventninger om et driftsresultat i basisforretningen opgjort før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 450 mio. kr. ligger noget højere end estimaterne i analytikerkorpset.

"Det er 120 mio. kr. højere end det, vi og markedet havde ventet. Det er trukket af den ekstra omsætning, der kommer fra Frankrig, hvor der laves en margin på over 70 pct. Så jeg synes faktisk, at forventningerne til 2016, ser rigtigt pæne ud. Det er også noget, aktien burde belønnes for, men i de her markeder, er de normale spilleregler sat lidt ud af drift," siger Frank Hørning Andersen.

ALK foreløbig eneste leverandør

Den ekstra indtjening og omsætning til ALK kommer, efter at selskabets store franske konkurrent Stallergenes Greer i december fik besked af de franske myndigheder om midlertidigt at indstille produktion og distribution fra selskabets eneste fabrik i byen Antony.

Det skete efter problemer med indkøring af et nyt it-system, hvilket resulterede i driftsmæssige forstyrrelser og forkerte produktleverancer.

Produktionen af enkelte produkter blev genoptaget i starten af februar, men i Frankrig er ALK foreløbigt stadig eneste leverandør af de mest benyttede vacciner. Det franske marked er ligesom en række sydeuropæiske markeder kendetegnet ved en udbredt brug af allergivacciner, der produceres specifikt til den enkelte patient. Og hos ALK kan man trods ansættelsen af 80 ekstra mand i produktionen stadig ikke følge med efterspørgselen.

"Vi får flere ordrer ind, end vi kan efterkomme. Det er en naturlig konsekvens af, at Stallergenes har været den største virksomhed på det franske marked, og at vi ikke meget hurtigt kan geare vores produktion op," siger administrerende direktør i ALK, Jens Bager, til Ritzau Finans.

ALK ville ifølge Jens Bager i et normalår have spillet ud med en organisk vækst på 0-5 pct., så det, at guidance er flyttet op til en vækst på 10 pct., kan læses som effekten fra Frankrig.

"Det her viser, at effekten af Stallergenes produktionsstop, er endnu større, end det vi og markedet havde budt på. Markedet havde ventet 6 pct. vækst, hvilket, jeg synes, var rimeligt bullish," siger Frank Hørning Andersen.

Aktien i ALK stiger med 1,6 pct. til 814 kr.

Fransk uheld hjælper ALK's årsresultat

Yderligere fransk fremgang til ALK

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier