MedWatch

Twist Pharma sagsøges for tyveri af forretningshemmeligheder

Den adm. direktør i Twist Pharma anklages af sin tidligere arbejdsgiver, Agilent, for at have stjålet både forretningshemmeligheder og medarbejdere fra dem.

Foto: Colourbox

Agilient, som ejer danske Dako, har kørt det store skyts i stilling mod den tidligere medarbejder Emily Leproust. Tilbage i 2013 forlod hun selskabet, og nu har Agilent lagt sag an imod hende, hvor de anklager hende for at have stjålet selskabets teknologi og 10 medarbejdere til at hjælpe hende med at starte sit eget selskab Twist Pharma. Det skriver Biospace.

Twist Pharma fokuserer på at bruge gener til at lave biofarma og andre produkter, og Emily Leproust har indtil videre rejst 133 mio. dollars til at starte selskabet. Agilent hævder, at Emily Leproust allerede begyndte at pitche ideen om Twist Pharma, før hun havde sagt op i Agilent.

Derfor udfordrer Agilent også Twists patenter på teknologien til at syntisere oligonucleotider , nukleinsyre og polymer som bruges i research, gentestning og retsmedicin. Aglient siger nemlig, at Leproust arbejdede på en lignende teknologi mens hun arbejde hos selskabet, og at Twists patent blev registreret kun fire måneder at hun forlod selskabet.

”Twist har ikke og kunne ikke uafhængigt have udviklet teknologien til at syntetisere ’oligos’ på denne størrelse og densitet i de to år, selskabet har eksisteret,” siger Agilent i klagen.

En talsperson fra Twist udtaler, at selskabet har i sinde ”at forsvare sig mod de grundløse anklager.”

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier