MedWatch

Novo Nordisk kan score milliarder på fedtlever

Lars Rebien Sørensen venter et kæmpe potentiale for Novo i at behandle fedtlever. Et marked, der ses vokse med raketfart i de kommende år, skriver dagbladet Børsen.

Fedtlever kan blive en stor forretning for Novo Nordisk, der i løbet af 2016 ventes at melde officielt ud, hvordan markedet skal angribes. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Deutsche Bank mener, at markedet kan overstige 200 mia. kr. i værdi om ti år for den sygdom, hvor der endnu ikke findes noget medicin på markedet.

Hos Novo Nordisk havde man indtil for får år siden ikke skænket sygdommen megen opmærksomhed, men et uafhængigt studie af Novo Noridisks diabetesmiddel Victoza satte tankerne i gang, da relativt små forsøg viser, at Victoza har noget nær den bedste virkning, man har set i fedtlever.

Novo Nordisk er i øjeblikket ved at udvikle et nyt lægemiddel. Semaglutide, som har vist endnu bedre resultater på diabetes og fedme end Victoza.

"Vi vil selvfølgelig se, om vi kan udvikle semaglutide, som har den største effekt på det område. Så ja, jeg tror, at det kan blive rigtigt stort,” sagde Lars Rebien Sørensen til Børsen i et interview i december.

Sydbank: Studie bekræfter semaglutids potentiale

Novo får endnu en fjer i hatten med nyt middel

Her vil Rebien sætte hak før exit

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at en anklage om patentkrænkelse af selskabets hovedaktiv ikke har noget på sig. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier