MedWatch

Ombejlet biotekselskab regner med seks kliniske forsøg i 2016

Forventningerne til det overordentligt velfinansierede biotekselskab Moderna er tårnhøje, nu hvor selskabet er på nippet til at igangsætte seks kliniske forsøg i løbet af 2016.

Biotekselskabet Moderna Therapeutics har vokseværk, både i organisationen og i ambitionerne. Virksomheden var målet for en af de største finansieringsrunder i løbet af 2015, og har siden 2011 rejst 1,2 mia. dollars igennem venture- og partnerkapital. Nu skal Moderna så vise, at de kan levere og har seks planlagte forsøg i mennesker linet til 2016. Det skriver FierceBiotech.

Selskabet fokuserer på udviklingen af såkaldte mRNA-terapier, som stimulerer produktionen af terapeutiske proteiner i patientens celler. Det første middel er mRNA 1440, der retter sig mod en infektionssygdom (Moderna har ikke afsløret hvilken), og som gik i fase 1 sidste år, et andet studie med en behandling til en anden infektionssygdom er også planlagt.

Derudover har Moderna også partnerskaber med Merck & Co, AstraZeneca og Alexion, og det forventes, at menneskelige forsøg med de midler også vil begynde i 2016. Både Merck og AstraZeneca har også udvidet deres aftaler med selskabet med projekter inden for immunonkologi. For at indfri deres tårnhøje ambitioner regner Moderna derfor også med at øge deres arbejdsstyrke fra 350 til 500 i 2016.

Britisk biotek-komet har mistet forskningschef

Britisk biotekselskab slår venturerekord

Stærk slutspurt for biotekinvesteringer i 2014

Britisk biotekselskab får ny milliardindsprøjtning

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier