MedWatch

Comeback for Dynavax’ hepatitis b-vaccine

En mulig godkendelse lurer måske rundt om hjørnet for Dynavax’ hårdt prøvede hepatitis b-vaccine efter at nye resultater trumfer GlaxoSmithKlines eksisterende vaccine mod sygdommen.

Foto: Colourbox

Nye resultater for det amerikanske Dynavax’ vaccine mod hepatitis b-virus tegner lovende for selskabet. I nye fase 3-studier, viser Dynavax’ vaccine, Heplisav-B, signifikant større effekt end det gængse middel, GlaxoSmithKlines Engerix-B. Der er var tale om to skud Heplislav-B mod tre skud Engerix-B. Det skriver FierceBiotech.

De nye resultater kommer efter en afvisning tilbage i februar 2013, hvor de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA) efterspurgte yderligere sikkerhedsdata. Derfor er planen nu, at selskabet vil genindsende deres ansøgning til FDA i marts, og det forventes at en afgørelse vil falde omkring seks måneder senere.

Markedet responderede meget positivt på meldingen. Torsdag steg aktien med 26 pct. og ramte 26,60 dollars. Det var den travleste handelsdag for selskabet i mere end 3 år.

Overfor Reuters vurderede analytikeren Katherine Xu fra finanshuset William Blair, at vaccinen havde et stærkt potentiale, og at salget af vaccinen kunne løbe op på 600 mio. dollars årligt.

Fulgte du med i medicinalverdenen i februar?

BMS opgiver rettigheder på hepatitispille

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier