MedWatch

Lif og Danske Regioner forlænger rabataftale

Som ventet nåede Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Danske Regioner ikke at forhandle en ny rabataftale om sygehusmedicin på plads inden årets udgang. Derfor forlænges den nuværende aftale.

Ganske som det var forventet, nåede Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Danske Regioner ikke at få en ny rabataftale om sygehusmedicin på plads inden årsskiftet. Derfor er den nuværende aftale blevet forlænget med tre måneder, og skal nu ligge klar den 1. april i år. Det skriver Dagens Pharma.

Allerede før Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen begyndte forhandlingerne om en ny aftale, var der klare tegn på, at forhandlingerne ikke ville blive ligetil. Blandt erklærede Danske Regioners formand, at man ville have mindst 10 pct. i rabat. Det er en fordobling i forhold til den foreliggende aftale.

For øjeblikket er regionerne i gang med at kigge på prisniveauet i andre lande og ser også på hvorvidt en ændring i udbuddene kan give lavere priser. Lif fastholder stadig, at væksten i medicinudgifter ikke overstiger væksten i sundhedsudgifter.

Behov for mere tid til rabataftale

Truslen om en ny prismodel lurer i forhandlinger

Lif og regionerne i Twitter-strid om medicinudgifter

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier