MedWatch

Dansk bestikkelsessag sender FN-konsulenter i fængsel

Den store bestikkelsessag tilbage fra 2005, hvor danske Missionpharma indtog en hovedrolle, koster nu to FN-konsulenter en længere fængselsstraf.

Foto: Colourbox

12 måneder og 15 måneder. Så lang tid skal to hollandske FN-konsulenter i fængsel for tilbage i 2005 at have modtaget millioner fra det danske selskab Missionpharma, skriver Børsen.

"Fordi svindlen blev afsløret, kom der kun 1 mio. dollar igennem systemet, men det fremgår af deres kommunikation, at de forventede at få 4-5 mio. dollar fra Missionpharma, i takt med at de også ville hjælpe med andre kontrakter, men det blev så stoppet," siger Paul Farley, der arbejder i antikorruptionsenheden hos City of London Police, ifølge Børsen.

De to hollændere, Art Scheffer og Guido Bakker, fik overført 1 mio. dollars i en sag, der omhandler en FN-ordre på 180 mio. kr. på hiv- og malariamedicin. Angiveligt skulle Missionpharma i 2005 have betalt 5,5 mio. kr. til den engelske rådgivningsvirksomhed World Respons, der skulle rådgive FN i valget af leverandør.

I 2011 valgte Missionpharma at indgå forlig i sagen og accepterede beslaglæggelse af fortjenesten på 20 mio. kr. samt en bøde på 2 mio. kr.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier