MedWatch

Lundbeck-konkurrent får godkendt skizofrenipille

De amerikanske myndigheder har godkendt et skizofreni-middel fra Allergan, som stammer fra et opkøb af en tidligere Lundbeck-partner.

Foto: Psykiatrisk hospital Risskov / foto: Jan Dag

Allergan har fået godkendt selskabets skizofreni-middel Vraylar til det amerikanske marked.

FDA har således godkendt midlet, som den tidligere Lundbeck-partner Forest Labs i sin tid udviklede. Forest blev i februar sidste år opkøbt af Actavis for 25 mia. dollars, hvorefter Actavis i november sidste købte Allergan for 66 mia. dollars, og i år skiftede selskabet så navn til Allergan.

FDA har dog besluttet, at der i lægemidlets label skal være en tydelig advarsel om, at der er øget risiko for død i forbindelse med dets anvendelse hos ældre mennesker med demens-relateret psykose.

Allergan og partneren Gedeon Richter har tidligere forsøgt at få Vraylar godkendt, men endte i 2013 med et afslag fra FDA, der krævede flere kliniske data. Det resulterede i et stort fase 3-studie med 2.700 patienter med skizofreni og bipolare lidelser.

Vraylar blev tidligere spået til at være en potentiel blockbuster af Gedeon Richter, der så et potentielt salg på op til 2 mia. dollars om året, men det lange vej til markedet har lagt en dæmper på de forventninger blandt analytikere, der nu peger på et topsalg på 200 mio. dollars om året.

Det nye produkt bliver det andet antipsykotiske middel, som Allergan sælger. Virksomheden har allerede det antidepressive middel Viibryd i porteføljen.

Skizofrenimiddel viser gode tegn

Actavis skyder toplinjen i vejret med 47 pct.

Icahn jubler over giganthandel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier