MedWatch

Roche booster antistof-området ved opkøb

Schweiziske Roche har den store tegnebog fremme og køber et østrigsk biotekselskab, som specialiserer sig i midler baseret på antistoffer.

Foto: Roche/PR

Medicinalkoncernen Roche køber sig til mere styrke på området for behandlinger baseret på antistoffer.

Schweizerne har nemlig købt det østrigske biotekselskab Dutalys i en handel, der kan løbe op i så meget som 489 mio. dollar - knap 3 mia. danske kroner. Det skriver FierceBiotech.

Roche betaler de 133,8 mio. dollar upfront, mens det resterende beløb kan ske via milepælsbetalinger og lignende. Som følge af handlen får Roche det østrigske selskabs DutaMab - en platform til at opdage og udvikle bispecifikke antistoffer, som kan binde flere antigener på samme tid.

Chef for Roches lægemiddelforskning og tidlig udvikling, John Reed, mener, at platformen vil passe glimrende ind i koncernen.

"Dutalys platform er en banebrydende teknologi, og vi er spændte på at integrere den i Roche," siger han og tilføjer:

"Det styrker vores F&U-kapacitet i at levere bispecifikke antistoffer, som har potentiale til at skabe transformerende nye lægemidler."

 Dårlig dag i klinikken for Roche

 Roche vil prøve lykken med kombinationsmiddel 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier