MedWatch

EU skærer i forskningsmidler

En ny investeringsfond i EU skal blandt andet finansieres ved at tage penge fra forskningsprogrammet Horizon 2020.

Foto: Markus Schreiber

Det europæiske forskningsprogram Horizon 2020 får frataget milliarder, der i stedet skal gå til at finansiere en ny vækstplan.

Den nyvalgte formand for EU-kommissionen, Jean-Claude Juncker, har meldt ud, at han vil oprette en ny investeringsfond ved navn European Fund for Strategic Investment (EFSI). De penge skal blandt andet komme fra Horizon 2020, som man skærer ned med 2,7 mia. euro - godt 20 mia. kr. Det skriver Ingeniøren.

Horizon 2020 har et budget på 70 mia. euro i perioden 2014-2020, og forslaget om at tage penge fra programmet møder modstand fra flere førende europæiske universiteter, der indgår i sammenslutningen League of European Research Universities (LERU).

"Horizon 2020 er ikke en citron. Lad være med at presse den," lyder det fra LERU.

Sammen med Den Europæiske Investeringsbank stiller EU med i alt 21 mia. euro til fonden, som i alt kommer til at være på 315 mia. euro. Det er ikke oplyst, hvilken del af Horizon 2020, man planlægger at skære i. 

 EU giver grønt lys til milliardstort forskningsprogram

 Nyt EU-program skal få biotek til at blomstre  

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier