MedWatch

Stigning i antallet af afslag om generelt tilskud

Sundhedsstyrelsen har lavet en opgørelse over, hvor mange lægemidler der har opnået generelt tilskud. Langt flere fik afslag i 2013 sammenlignet med året før.

Næsten halvdelen af ansøgningerne fra medicinalselskaberne om at få generelt tilskud til deres lægemidler blev i 2013 afvist af Sundhedsstyrelsen. Det fremgår af en meddelelse fra styrelsen selv. 13 ud af 27 ansøgninger om generelt tilskud blev afvist. Med til den historie hører det dog, at der for seks af de afviste ansøgninger var tale om genansøgninger.

"Et af de kriterier, der skal være opfyldt for, at medicin kan få generelt tilskud, er, at medicinens pris skal stå i et rimeligt forhold til dens behandlingsmæssige værdi sammenlignet med anden relevant behandling. I 2013 er 10 af de 13 afslag begrundet helt eller delvist med, at dette ikke er tilfældet, fx for flere slags medicin, der anvendes til visse former for nervesmerter. I 3 tilfælde er det udelukkende andre forhold end prisen, der er begrundelsen for afslag," skriver Sundhedsstyrelsen i en kommentar til tallene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier