Sydbank forundret over kursfald til Eli Lilly efter studie med fedmemiddel

”Jeg synes egentlig, at det er bemærkelsesværdigt, at aktien reagerer på, at et studie viser, at man tager på igen, hvis man dropper ud af behandlingen,” siger Sydbanks Søren Løntoft Hansen.
Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Det bør ikke komme som nogen overraskelse, at brugere af vægttabsmidler tager på igen, hvis de dropper ud af behandling.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, efter at Novo Nordisk-konkurrenten Eli Lilly fik en hård modtagelse af sit studie med vægttabsmidlet Zepbound.

Den amerikanske medicinalgigant faldt mandag 2,3 pct. på børsen i New York efter offentliggørelsen af studiet.

I Eli Lillys studie Surmount-4 fremgår det, at brugere af Zepbound, der stopper med at tage midlet, tager en stor del af den tabte vægt på igen efter 12 måneder.

Zepbound er baseret på GLP-1-molekylet tirzepatid.

Dataene fra studiet viste, at de overvægtige deltagere i gennemsnit tabte 20,9 pct. af deres kropsvægt efter 36 ugers behandling med 10 eller 15 milligram tirzepatid. De af deltagerne, der efter 36 uger stoppede behandlingen, havde i de efterfølgende 52 uger blot tabt 9,9 pct. af deres kropsvægt.

Den hårde medfart til Eli Lilly efter studiet skaber undren hos Søren Løntoft Hansen.

”Jeg synes egentlig, at det er bemærkelsesværdigt, at aktien reagerer på, at et studie viser, at man tager på igen, hvis man dropper ud af behandlingen,” siger han til MarketWire.

”Det er også noget, som Novo Nordisk har vist i sit Step 4-studie med Wegovy. Det bør ikke komme som nogen større overraskelse, at hvis man ikke forbliver i behandlingen, så tager man på i vægt igen,” fortsætter senioranalytikeren.

Studiet bør bidrage til debatten om, hvorvidt fedme er en kronisk sygdom, som kræver vedvarende behandling, tilføjer han.

Novo Nordisk fremlagde 13. maj 2020 data fra fase 3a af sit Step 4-studie med Wegovy, der er baseret på molekylet semaglutid. Studiet viste ligeledes vægttab for brugere, der fortsatte behandling, men også vægtforøgelse hos de af deltagerne, der indstillede behandlingen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også