Evaxion Biotech udvider pipelinen med ny vaccinekandidat

I fællesskab med et unavngivet medicinalselskab vil Evaxion Biotech udvikle en ny vaccinekandidat mod en endnu hemmeligholdt sygdom. 
Foto: Evaxion Biotech/pr
Foto: Evaxion Biotech/pr

Det Hørsholm-baserede biotekselskab Evaxion Biotech har i samarbejde med et unavngivet medicinalselskab indledt et nyt præklinisk udviklingsprogram under navnet EVX-B3, der omhandler en AI-designet vaccinekandidat mod en hemmeligholdt sygdom. 

Det fremgår af en meddelelse fra Evaxion Biotech, hvor det samtidig oplyses, at det nye vaccineprogram er rettet mod et sygdomsfremkaldende stof, der er forbundet med gentagne infektioner, stigende udbredelse og ofte alvorlige medicinske komplikationer, og for hvilke der i øjeblikket ingen tilgængelige vacciner er. 

Ifølge Evaxion Biotech vil biotekselskabet i forbindelse med udviklingen gøre brug af selskabets AI-platforme Eden og Raven. 

”Vi har en stærk tro på, at dette samarbejde vil yderligere validere kraften af AI til gavn for global sundhed gennem designet af unikke vacciner mod alvorlige medicinske sygdomme,” udtaler Birgitte Rønø, videnskabelig direktør hos Evaxion Biotech, i meddelelsen.

Evaxion Biotech oplyser desuden, at finansieringen af det nye program vil ske i fællesskab med det unavngivne medicinalselskab. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også