ATP ser større værdi i Bavarian Nordic trods vaccineflop

Det er særligt den primære forretning med koppe- og rejsevacciner, der ifølge ATP’s vicedirektør for danske aktier, Claus Berner Møller, er interessant. 
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
af marketwire

Bavarian Nordics storaktionær ATP er skuffet, efter at to fejlslagne vaccineforsøg har barberet 40 pct. af selskabets værdi over det seneste år.

Alligevel bakker pensionskassen op om ledelsens strategi og vaccineselskabet, som ATP mener er mere værd, end den nuværende aktiekurs afspejler.

Det skriver Børsen.

”Hvis ikke selskabet selv tror på, at fase 3 falder positivt ud, hvem skal så? Vi laver vores egen vurdering af projekterne, og vi havde ret positive forventninger til rsv-vaccinen og blev også skuffede, da vi så resultatet,” siger Claus Berner Møller, vicedirektør for danske aktier i ATP, til Børsen.

ATP ejer over 10 pct. af aktierne i Bavarian Nordic, der er faldet drastisk i værdi over det seneste år. I den periode har Bavarian Nordic først skrinlagt en vaccine mod luftvejssygdommen rsv, og siden endegyldigt erkendt, at der ikke er et kommercielt potentiale i selskabets vaccine mod coronavirus.

Sammen med de øvrige store aktionærer bakkede ATP op om selskabets strategi, der gik ud på selv at finansiere det afgørende forsøg i stedet for at dele risikoen med en partner. Det bliver dog lidt for meget en bakspejlsanalyse at sige, at ledelsen burde have søgt en partner tidligere i processen, lyder det fra Claus Berner Møller over for mediet.

”Jeg kan ikke sige, at jeg føler mig forledt af ledelsen i Bavarian Nordic på det her,” siger han.

Han uddyber, at basisforretningen i form af selskabets rejsevaccineforretning har et stort vækstpotentiale, og at han på den baggrund forudser, at vurderingen af aktiekursen vil blive ændret fremover.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også