Billige semaglutid-kopier truer Novo Nordisk i Kina

Patentbeskyttelsen udløber allerede i 2026 i Kina.
Foto: Novo Nordisk / Pr
Foto: Novo Nordisk / Pr
af marketwire

På grund af patentudløb på det kinesiske marked kan Novo Nordisk snart stå over for en række billige kopier af sin diabetes- og fedmemedicin baseret på molekylet semaglutid.

Det skriver Finans.

Patentbeskyttelsen af det aktive stof semaglutid, der indgår i diabetesmidlet Ozempic såvel som fedmemidlet Wegovy, udløber nemlig allerede i Kina i 2026, og derfor truer langt billigere kopier til den tid på det kinesiske marked, der er Novo Nordisks næststørste.

”Det vil ikke være overraskende, hvis de kinesiske spillere tager op mod 30 pct. af markedet på mellemlang til lang sigt,” siger Justin Wang, partner i konsulentfirmaet L.E.K. Consulting med speciale i medicinalindustrien, til Finans.

Det er salget af Ozempic, som vil blive direkte ramt, men også Wegovy vil stå over for udfordringer, da midlet endnu ikke er lanceret i Kina, hvorfor væksten herfra kan blive ”stærkt begrænset”.

Novo Nordisk fortsatte tirsdag de positive takter på børsen, hvor aktien satte kursrekord for anden dag i træk. Medicinalkæmpens aktiekurs er netop trukket op i år på grund af forventningerne til salget af fedmemidlet Wegovy.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også