Genmab og Seagen når primære endemål med nyt lægemiddel mod livmoderhalskræft

Resultaterne i det kliniske studie med navnet Innovatv 301 udbygger tidligere resultater fra tidligere forsøg fra biotekselskabet.
Genmab har sammen med partneren Seagen med lægemidlet Tikdav nået de primære endemål i et fase 3-studie af andenlinje-behandling af patienter med tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft. | Foto: Medwatch
Genmab har sammen med partneren Seagen med lægemidlet Tikdav nået de primære endemål i et fase 3-studie af andenlinje-behandling af patienter med tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft. | Foto: Medwatch
af marketwire

Genmab har sammen med partneren Seagen med lægemidlet Tivdak, eller tisotumab vedotin-tftv, nået de primære endemål i et fase 3-studie af andenlinje-behandling af patienter med tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft.

I studiet demonstrerede patienter, som modtog Tivdak, større overlevelsesrate end patienter, som udelukkende modtog kemoterapi.

Det fremgår af en meddelelse fra biotekkoncernen mandag aften.

Samtidig opnåede forsøget med midlet statistisk signifikans i forhold vigtige sekundære endemål i forhold til progressionsfri overlevelse og objektive responsrater. I forsøget var lægemidlet desuden toleret på samme måde, som det allerede er beskrevet i indlægssedlen for midlet i USA, hvor det allerede anvendes i behandling af patienter.

”At demonstrere en overlevelsesfordel med resultaterne fra Innovatv 301 er en afgørende milepæl i vores bestræbelser på at sikre, at flere voksne, der lever med fremskreden livmoderhalskræft, har en godkendt behandlingsmulighed,” udtaler forskningschef hos Seagen, Roger Dansey, i meddelelsen.

Resultaterne i det kliniske studie med navnet Innovatv 301 udbygger tidligere resultater fra Innovatv 204-forsøgene, der lå til grund for den accelererede godkendelse af midlet til andenlinje-behandling af patienter med livmoderhalskræft i USA.

”Afhængigt af diskussioner med tilsynsmyndighederne er det meningen, at resultaterne fra Innovatv 301 skal fungere som den afgørende bekræftende undersøgelse for den accelererede godkendelse i USA og støtte globale ansøgninger til tilsynsmyndighederne,” hedder det.

Da Tivdak i USA er godkendt via en accelereret proces hos Food and Drug Administration, FDA, kan det kræve yderligere efterfølgende studier, som underbygger godkendelsen.

Innovatv 301-studiet er et global, randomiseret, åben fase 3-undersøgelse, som vurderer Tivdak sammenlignet med kemoterapi alene hos 502 patienter.

Genmab er i forbindelse med samme studie i gang med at indrullere patienter i Kina.

Tivdak blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder i september 2021, og det er fortsat den eneste godkendte antistof-behandling på markedet af tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også