Fransk ALK-rival overtager middel mod peanutallergi fra Nestlé

ALK er ved at udvikle en tabletbehandling af peanutallergi, og venter de første data fra et fase 1-studie med vaccinen mod slutningen af 2023.
Foto: Stallergenes Greer / Pr
Foto: Stallergenes Greer / Pr
AF MARKETWIRE

ALKs rival Stallergenes Greer har overtaget rettighederne til et middel mod peanutallergi fra den schweiziske fødevarekoncern Nestlé.

Det fremgår af en meddelelse fra Nestlé, der ikke oplyser salgssummen, men blot at det vil modtage milepælsbetalinger og royalties af Stallergenes Greers salg af midlet ved navn Palforzia.

Herhjemme er ALK i færd med at udvikle en tabletbehandling af peanutallergi, og venter de første data fra et fase 1-studie med vaccinen mod slutningen af 2023.

Dermed er det danske selskab tidsmæssigt et godt stykke efter på området.

Palforzia fik allerede markedsføringstilladelse i USA i januar 2020, hvorefter Nestlé omkring et halvt år senere overtog selskabet bag allergimidlet, Aimmune, for massive 2,6 mia. dollar, eller knap 18 mia. kr.

Det skete i håb om, at Palforzia kunne udvikle til en salgsmæssig blockbuster med en omsætning på over 1 mia. dollar. Dette håb er dog siden slukket, skriver Bloomberg News.

Tidligere i år nedskrev Nestlé langt størstedelen af værdien af midlet mod peanutallergi, hvilket kostede 1,9 mia. schweizerfranc, eller 13,5 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også