Johnson & Johnson justerer prognoserne efter udskilning af forbruger-sundhedsdivision

Amerikanske Johnson & Johnson venter efter udskilningen nu et salg på 83,6-84,4 mia. dollar.
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Den amerikanske medicinal- og forbrugersundhedsgigant Johnson & Johnson er kommet med nye prognoser efter udskillelsen af forbrugersundhedsdivisionen Kenvue.

Johnson & Johnson, der blandt andet sælger det Genmab-udviklede kræftmedikament Darzalex, venter i år nu at nå et salg på 83,6-84,4 mia. dollar eksklusive salget fra Kenvue mod tidligere ventet 99,3-100,3 mia. dollar inklusive.

Eksklusiv Kenvue ses indtjeningen per aktie nu lande i intervallet 9,90-10,0 dollar, hvor prognosen tidligere lød på 10,70-10,8 dollar.

Johnson & Johnson fastholder dog forventningerne om at udbetale et kvartalsvist udbytte på 1,19 dollar per aktie.

Kenvue, der blev selvstændigt børsnoteret i maj til en markedsværdi af cirka 41 mia. dollar, producerer blandt andet håndkøbsmedicin og hudplejeprodukter og har rapporteret en indtægt på 15 mia. dollar i 2022.

Som et resultat af udskillelsen af Kenvue vil forbrugersundhedsforretningen blive opgjort som ophørte aktiviteter med en gevinst på 20 mia. dollar, der er bogført i tredje kvartal.

Johnson & Johnson har sikret sig 13,2 mia. dollar via udskillelsen af Kenvue og ved et obligationssalg i den forbindelse og moderselskabet beholder en ejerandel på 9,5 pct. i Kenvue.

Johnson & Johnson-aktien ligger i onsdagens formarked med 0,2 pct. i 164 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også