Sydbank: Kun en lille del af Novo Nordisks forretning rammes af nye prisforhandlinger

Den offentlige amerikanske sygesikring Medicare har tirsdag offentliggjort en liste over de midler, som i første omgang er udvalgt til nye prisforhandlinger. Heriblandt to midler fra Novo Nordisk. 
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Novo Nordisks hurtigvirkende insulin, Novolog og Fiasp, er kommet på listen over de lægemidler, som amerikanske Medicare vil genforhandle priserne på med virkning fra 1. januar 2026.

Men det er endnu for tidligt at sige, hvor meget det kommer til at påvirke Novo Nordisk på omsætningen, når den offentlige sygesikring Medicare indkalder Novo Nordisk til forhandlinger. Det siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank:

”Umiddelbart kommer det ikke som den helt store overraskelse, at Novo er med på listen, set i lyset af de midler der er udvalgt, og hvor flere relaterer sig til diabetesbehandling,” siger analytikeren til Marketwire.

”Novolog og Fiasp udgør en mindre del af Novos forretning. Der er andre midler, der trækker væksten i Novo. Så det absorberer en del af den her negative effekt, det her vil have på Novo,” siger Søren Løntoft Hansen.

Sidste år solgte Novo Nordisk for omkring 6,6 mia. kr. af den hurtigtvirkende insulin i USA. Og ikke al salget går gennem Medicare. I år ventes Novo Nordisks omsætning at nå op omkring de 224 mia. kr.

Forhandlingerne kan ske frem til 1. september næste år. Og det er vanskeligt at sige, hvordan de kommer til at foregå:

”Det er fortsat usikkert, på hvilket grundlag forhandlingerne sker på - og hvilken pris man forhandler sig frem til. Men man vil formentlig set en lavere pris for Medicare på det her hurtigvirkende insulin fra Novo Nordisk.”

”Så vi må vente og se, hvad det helt nøjagtigt kommer til at betyde,” siger analytikeren.

Novo Nordisk stiger 0,2 pct. tirsdag eftermiddag til 1296 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også