Aktionær opfordrer til opsplitning af Bayer

Udover at opfordre til en opsplitning af selskabet fremhæver Artisan Partners, at Bayer har ”et væld af forskellige problemer,” skriver Reuters.
Foto: Wolfgang Rattay
Foto: Wolfgang Rattay

Den tyske kemikalie- og medicinalgigant Bayer bør lave en opsplitning af to af sine tre forretningsben, hvis det står til aktionær Artisan Partners, der ifølge data fra Refinitiv ejer 0,8 pct. af aktierne i selskabet.

Det skriver Reuters.

Artisan har sendt et brev til Bayer, hvor de giver udtryk for, at selskabet bør finde nye ejere til sin enhed for håndskøbsmedicin (over-the-counter, OTC) og sin farmaceutiske enhed. Meldingen kommer i kølvandet på, at en række andre investorer også har været på banen med ønsker om forandringer hos Bayer.

Bill Anderson, der siden februar har stået i spidsen for Bayer, fortalte ifølge Reuters tidligere på måneden, at han vil vende hver en sten, når det kommer til selskabets strategi og struktur, og at han vil fremlægge nye detaljerede planer i begyndelsen af 2024.

Tidligere på ugen meldte den tyske medicinalkæmpe om, at de sammen med kontraktforsknings- og biotekselskabet Gubra havde besluttet at indstille et storstilet samarbejde om udviklingen af en ny lægemiddelkandidat.

Kontrakten mellem parterne har kredset om en ny, peptidbaseret lægemiddelkandidat opdaget af Gubra, som selskaberne sammen ønskede at udvikle mod en eller flere akutte og kroniske hjerte-kar- og nyresygdomme.

Gubra vil nu fortsætte med at udvikle peptidbaseret lægemiddelkandidater uden Bayer. 

Bayer sænkede i juni sine forventninger til omsætningen til 48,5-49,5 mia. euro fra tidligere 51-52 mia. euro. Og forventningerne til driftsresultatet blev sat ned til 11,3-11,8 mia. euro fra en tidligere forventning om et resultat på 12,5-13,0 mia. euro.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også