Novo Nordisk har indgået AI-samarbejde med amerikansk universitet

Medicinalkæmpen har valgt at skyde knap 70 mio kr. i et femårigt postdoc-program inden for kunstig intelligens på MIT. (Rettet)
Thomas Senderovitz, direktør for Data Science hos Novo Nordisk. | Foto: Lægemiddelstyrelsen / PR
Thomas Senderovitz, direktør for Data Science hos Novo Nordisk. | Foto: Lægemiddelstyrelsen / PR

(Rettet 9. august: Det fremgik tidligere af denne artikel, at Novo Nordiske havde investeret 475 mio. kr. i postdoc-programmet. Det er ikke korrekt. Investeringen er på knap 70 mio. kr.)

Som led i sit voksende fokus på kunstig intelligens (AI) har Novo Nordisk for nylig valgt at kaste knap 70 mio. kr. i et femårigt postdoc-program på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Det skriver Børsen.

Samarbejdet indbefatter, at op til ti postdoc’er om året skal forske i krydsfeltet mellem kunstig intelligens og life science på MIT. 

Målet for Novo Nordisk er dels at udvikle AI-løsninger, der kan bruges i selskabet, ligesom virksomheden også ønsker at eksponere sig over for fremtidens tech-talenter, lyder det fra Thomas Senderovitz, direktør for Data Science hos Novo Nordisk.

“Udviklingen inden for AI-teknologi går enormt hurtigt, og hvis man som virksomhed vil være på forkant og udnytte dens muligheder, så skal man alliere sig med nogen af de skarpeste på området,” siger han til Børsen.

Interessen for kunstig intelligens i medicinalkoncernen er stødt stigende, og for nylig lancerede Novo Nordisk sin egen udgave af ChatGPT.

I april havde selskabet omkring 1000 mennesker ansat på tværs af organisationen til at beskæftige sig med kunstig intelligens.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også